گوشی, موبایل

A55 سامسونگ؛ کامل ترین میان رده سامسونگ تا حالا!

A55

بررسی گوشی A55 سامسونگ

رقابت تو بازار میان رده ها با ورود برندهای جدید و تازه نفس و ارائه قابلیت های به شدت رقابتی تو دو سال اخیر به اوج خودش رسیده. سامسونگ هم هر سال با معرفی اعضای جدید سری A تلاش میکنه جایگاه خودش رو تو این بازار حفظ کنه. این برند زمستان سال 2024 رو یه کم متفاوت شروع کرده و گوشی سامسونگ A55 5G به عنوان چهارمین میان رده سامسونگی این سال با کیفیت ساخت در حد پرچمدار و باطن میان رده وارد بازار جهانی شده.باید ببینیم آیا این پردازنده گرافیکی جدید میتونه پا به پای پردازنده میان رده این گوشی کار کنه و عملکرد خوبی ازش ببینیم؟ با بررسی گوشی A55 سامسونگ همراه موبونیوز باشید تا نگاهی به طراحی، عملکرد سخت افزاری و نرم‌افزار، باتری و دوربین‌های گوشی Samsung A55 بندازیم و ببینیم نسبت به رقباش تو بازار چند چنده.

 

A55

 

 

ظاهر و کیفیت بدنه A55، طراحی پرچمدار، لبه‌هایی مجهز به Key Island!

اینطور که به نظر می‌رسد، کمپانی سامسونگ قصد ندارد تا از طراحی ترکیب برنده دست بردارد و دیگر میان رده یا پرچمدار بودن در بخش طراحی ظاهری برای این برند مد نظر نیست. بنابراین بعد از خرید گوشی a55 شما با گوشی دوقلو گلکسی +S24 روبه‌رو خواهید شد که این موضوع خودش به اندازه کافی جای بحث دارد. به احتمال خیلی بالا کاربران سری S24 از این حجم شباهت رضایت نخواهند داشت؛ اما برای کاربران گلکسی A55 برعکس خواهد بود.

باید اشاره کنیم که مهم‌ترین تفاوت سامسونگ A55 و A54 در بخش طراحی مربوط به فریم و اندازه صفحه‌نمایش آن‌هاست.  همچنین وزن نسخه جدیدتر به اندازه 11 گرم بیشتر است.
قاب پشتی این گوشی تماماً از شیشه ساخته شده و توسط گوریلا گلس محافظت می‌شود. همین انتخاب یکی از عواملی بود که به موفقیت نسخه قبلی این سری، یعنی A54 اضافه کرد.
با توجه به شیشه‌ای بودن قاب پشتی، همان‌طور که انتظار می‌رود، اثرانگشت زیادی روی آن باقی می‌ماند. البته اگر از قاب برای گوشی خود استفاده می‌کنید این موضوع نباید اهمیت خیلی زیادی داشته باشد.

روی قاب پشتی گلکسی A55 فقط دوربین سه‌گانه، فلش LED و لوگوی سامسونگ به‌چشم می‌خورند. لنز دوربین‌های این گوشی به‌صورت جزیره‌ای و با فاصله‌ای اندک از هم روی این قسمت قرار گرفته‌اند. بیرون‌زدگی دوربین‌های این گوشی زیاد نیست و به همین علت مشکل زیادی ایجاد نمی‌کند.

همچنین زمانی که آن را روی یک سطح قرار می‌دهید، ارتفاع ایجادشده به‌دلیل وجود دوربین، باعث عدم تعادل گوشی نخواهد شد. این چینش دوربین‌ها را در دو سری S23 و S24 سامسونگ نیز دیده بودیم.

روی فریم آلومینیومی گوشی A55، دکمه‌های پاور و تنظیم صدا، پورت USB-C، اسلات سیم‌کارت، اسپیکر استریو و میکروفون‌ها قرار گرفته‌اند. سامسونگ در این گوشی نیز همانند نسل قبلی آن، از جک هدفون استفاده نکرده است.

این گوشی در 4 رنگ آبی یخی، آبی تیره، لیمویی و بنفش روشن تولید شده.

به قاب جلویی این گوشی می‌رسیم؛ جایی که سامسونگ میان‌رده جدید خود را به یک نمایشگر 6.6 اینچی سوپر امولد مجهز کرده است. لازم به ذکر است که نمایشگر در نسخه قبلی 6.4 اینچی بود. نمایشگر 6.6 اینچی A55 توسط شیشه گوریلا گلس ویکتوس پلاس محافظت می‌شود که مقاومت آن را بالاتر می‌برد. نمایشگر 85.8 درصد از بدنه جلویی گوشی را می‌پوشاند و با اینکه حاشیه‌ها بسیار کم است، اما سامسونگ می‌توانست این حاشیه را از این هم کمتر کند.

نمایشگرهای سامسونگ همیشه حرف‌های زیادی برای گفتن داشته‌اند. گوشی A55 نیز همانند دیگر میان‌رده‌های این برند، نمایشگر بسیار خوبی دارد و به‌تنهایی می‌تواند در نبرد گوشی‌های میان‌رده باعث برتری این مدل شود. سامسونگ در گلکسی A55 از یک نمایشگر 6.6 اینچی سوپر امولد استفاده کرده

است که از HDR10+ پشتیبانی کرده و رفرش ریت 120 هرتزی دارد؛ البته می‌توانید برای صرفه‌جویی در انرژی، آن را به 60 هرتز کاهش دهید.

 

تفاوت‌ها شامل یک صفحه‌نمایش 6.6 اینچی کمی بزرگ‌تر (نسبت به 6.4 اینچ در A54) و نرخ تازه‌سازی متغیر برای صرفه‌جویی در انرژی می‌شود.
علاوه‌براین، حاشیه‌ پایین نمایشگر به نسبت کوچک‌تر شده است، اما سایر قسمت‌ها مانند قبل باقی مانده‌اند. هرچند ترجیح می‌دادیم سامسونگ این حاشیه‌ها را به‌طور کلی از بین ببرد، اما اندازه‌ آن‌ها در گوشی سامسونگ A55 در استفاده روزمره آزاردهنده نیست.

نمایشگر گوشی گلکسی A55 توسط گوریلا گلس ویکتوس پلاس محافظت می‌شود و انتظار می‌رود که نسبت به گوریلا گلس 5، به‌طور قابل‌توجهی مقاومت بیشتری در برابر خراش‌ و سقوط داشته باشد.

به‌طور کلی، نمایشگر Galaxy A55 5G برای هر استفاده‌ای، تجربه خوبی در اختیار کاربران قرار می‌دهد. همچنین میزان روشنایی صفحه‌نمایش مناسب است و در زیر نور مستقیم خورشید با مشکل زیادی در دیدن جزئیات نمایشگر روبه‌رو نخواهید شد.

بهبود دیگر در بخش نمایشگر به کالیبراسیون رنگ مربوط می‌شود. همان‌طور که مشخص است، سامسونگ چیزهای زیادی را تغییر نداده، اما حداقل A55 رنگ‌های دقیق‌تری نسبت به نسل قبلی خود دارد.

برخی از جنبه‌های دیگر این گوشی همچون تشخیص اثرانگشت که در زیر نمایشگر قرار دارد، همچنان عملکرد چندان خوبی ندارد. معمولاً یک تا دو ثانیه طول می‌کشد تا سنسور اثرانگشت شما را تشخیص دهد. خبر خوب اینکه این سنسور دقیق است و در طول دوره بررسی هیچ تشخیص اشتباهی از آن ثبت نکردیم.

گزینه بیومتری دیگری که می‌توانید انتخاب کنید، تشخیص چهره است. اگر اثرانگشت را غیرفعال کنید، تشخیص چهره سریع‌تر عمل می‌کند؛ اما به‌اندازه تشخیص اثرانگشت امن نیست. به‌هرحال درنهایت شما باید تصمیم بگیرید که از چه تنظیماتی برای قفل‌کردن گوشی خود استفاده کنید.

نرم‌افزار و رابط کاربری

A55 به همراه اندروید 14 و رابط کاربری One UI 6.1 عرضه شده است. این گوشی چهار سال به‌روزرسانی نرم‌افزار و پنج سال پشتیبانی از پچ‌های امنیتی دریافت می‌کند. متأسفانه، امسال هم پشتیبانی 7 ساله از سری A سامسونگ را مشاهده نخواهیم کرد و این مدت‌زمان پشتیبانی گوشی فقط به سری پرچمدار Galaxy S24 اختصاص دارد.

One UI 6.1 تجربه‌ای کاربرپسند ارائه می‌دهد. ویژگی‌هایی مانند ابزارک‌هایی که در حالت قفل گوشی وجود دارند، دسترسی آسان به اطلاعات را فراهم می‌کنند. علاوه‌براین، کاربران می‌توانند با استفاده از پالت رنگی، سیستم A55 خود را با رنگی مطابق با والپیپر خود سفارشی‌سازی کنند.

همچنین ویژگی‌هایی مانند Quick Share امکان انتقال بدون دردسر فایل‌ها را بین دستگاه‌های اندروید و کامپیوترهای ویندوزی فراهم می‌کند؛ مشابه ویژگی AirDrop اپل.

 

فهرست مشخصات فنی گلکسی A55

نام گوشی گلکسی A55 سامسونگ
نمایشگر نمایشگر 6.6 اینچی سوپر امولد با رزولوشن 1080 در 2340 پیکسل و نرخ به‌روزسانی 120 هرتزی
چیپست اگزینوس 1480
حافظه رم 8 / 12 گیگابایت
حافظه داخلی 128-256 گیگابایت
سیستم‌عامل اندروید ۱۴ با پوسته اختصاصی One UI 6.1
دوربین اصلی دوربین اصلی سه‌گانه شامل دوربین عریض 50 مگاپیکسلی، دوربین فوق‌عریض 12 مگاپیکسلی و ماکرو 5 مگاپیکسلی
دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی
باتری 5000 میلی‌آمپرساعتی
فناوری شارژ سیمی 25 وات / عدم پشتیبانی از شارژ بی‌سیم
وزن 209 گرم
بدنه قاب پشتی شیشه‌‌‌ای و فریم آلومینیومی/ شیشه محافظ گوریلا گلس ویکتوس + / استاندارد IP67 برای مقاومت در برابر گردوغبار و آب تا عمق ۱ متر به‌مدت نیم ساعت
قابلیت‌‌های جانبی مجهز به اسپیکر استریو، حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر و پشتیبانی از شبکه 5G
قیمت در زمان نگارش مطلب: مدل 8/256 گیگابایتی حدود 21 میلیون تومان
بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *